Vårrally på Orust 11 maj

27 maj, 2019

Vårrallyt i  år arrangerades av förra årets vinnare Annette och Lorentz Österling och de hade lagt banan på Orust under en vårsolig lördag i maj. Ett trettiotal cittror hade hörsammat inbjudan och utöver bilturen på det vackra Orust så inbjöds vi på löksoppelunch hos Dag och Kerstin Berver och målgång med grillning hos Kerstin och Göran Olvén. Vi gratulerar vinnarna av frågesporten Eva och Magnus Hellekant som utöver äran att få inneha vandringspriset i ett år nu får möjligheten att ordna nästa års vårrally.

Fotografer: Niklas Lökholm, Kerstin Olvén, Ingemar Segersson.

 

Ifrån medlemmen och C6 köraren Niklas Lökholm har jag fått hans upplevelse av sitt första vårrally inom klubben och publicerar det här nedan:

 

Vårrally med Svenska Citroënklubben 11/5 2019

Ibland känner man sig gammal. Jag berättade nämligen för några av mina yngre jobbkollegor att jag skulle på bilrally den kommande helgen. Nördigt och konstigt tyckte de flesta yngre, kul och intressant tyckte de flesta äldre kollegorna. Med äldre menar jag de som passerat 35 och skönt att jag tillhör den skaran.

Hur som helst, jag planerade att åka på vårrally med min Citroën. Det var mitt första, men troligen inte mitt sista. Vårrallyt för Göteborgssektionen skulle i år hållas lördagen den 11/5 på Orust, och för mig låg det bra till, så jag stack iväg på förmiddagen till mötesplatsen. På vägen såg jag några Citroëner, så jag kände att jag var på rätt väg. Väl på plats var det många bilar, flest 2CV och liknande, men även några av övriga modeller, bland annat en B11, två HY-skåp, DS, CX och några nyare inkl min egen. De som kände varandra hälsade glatt och jag som inte kände någon fick hjälp på traven av Ingemar Segersson, som jag visste vem det var. Alla gick och kikade på bilarna och pratade. Vi fick karta och frågor från arrangörerna för den kommande körningen.

Mot Henån

Från mötesplatsen drog hela sällskapet iväg över Orust, på härliga småvägar, färjeöverfarter, hisnande natur och bedårande bilar. Slingan vi åkte gav oss möjlighet att stanna vid färjorna och andra små stopp för att njuta av natur och varandras bilar. Jag fick själv nöjet att för första gången i mitt vuxna liv sitta i både Dyane, DS och B11. Mycket trevligt och moder natur bjöd på strålande sol, om än något kyligt i den svaga vinden.

Efter att ha åkt över öarna kring Orust kom vi fram till familjen Berver utanför Henån, som dukat upp med fransk löksoppa och tillbehör. Fantastiskt välsmakande och kaffe ingick också i arrangemanget. Tusen tack till Dag och Kerstin. Lunchen gav oss alla möjligheter att svara på frågesporten, där merparten av frågorna bestod av att gissa vilket år olika fotografier var tagna. Som hjälp kunde man bland annat använda bilarnas ålder på fotografierna. Det var svårt, men några lyckades förhållandevis bra, andra sämre. Hos familjen Berver kunde vi också klämma och känna på bilarna utöver allmänt samkväm.

 Mot Ellös

På sena eftermiddagen drog vi oss över till Ellös till familjen Olvén för att avsluta med grillning för de som ville. Jag passade på att smita vid detta laget, då jag som sagt inte kände så många denna första gång. Nästa år kanske det blir grillning också!

Tusen tack alla glada Citronister som jag träffade och som gemensamt gjorde denna lördag verkligt minnesvärd.

MVH

Niklas Lökholm