Besök på Elyseum – Göteborgs Energimuseum, den 19 januari.

2 januari, 2016

Dagen för månadsmötet, den 19 januari, var det ett herrans snöväder i Göteborg och trafiksituationen i stan var minst sagt ansträngd. Men vi var trots detta några stycken klubbmedlemmar som trotsade snön och mötte upp på Elyseum kl 18:30 för att delta i visningen av museets samling av el- och gashistorik.

Av en man som heter Ove fick vi på ett engagerat sätt höra berättelsen om hur först gasen kom till stan och hur den sedermera ersattes av elektriciteten. Fjärrvärme och fjärrkyla var också något som låg Ove varmt om hjärtat. Ove Persson är numera pensionär men har arbetat inom detta gebit sedan 1954, och han, plus ytterligare några pensionerade herrar, håller i visningarna av museet.

Modell av den vackra byggnaden där museet är inrymt. Mannen till höger är Ove, bredvid står jag själv och tar bilden.

Museet är öppet för allmänheten på onsdagar mellan c:a 10:00 till 15:00 för att på egen hand gå en rundtur. Vill man ha en guidad gruppvisning så behöver man boka detta separat.
Ni insnöade medlemmar som missade denna aktivitet har därför goda möjligheter att på egen hand kolla denna samling vid senare tillfälle, något som absolut kan rekommenderas.

Ingemar