Vårrally den 2 maj med soliga vårkänslor!

4 maj, 2015

DSCF2007Vår lekfulle medlem Lennart Forsberg hade på sedvanligt sätt anlagt en rundtur med överraskande inslag. Starten var vid Öisgårdens parkering vid Delsjöavfarten i Kallebäck kl 10 och vi var 20 cittror vid starten, mest lillcittror men också HY, Jumpy, Berlingo Lång och C4 Grand Picasso. I snitt 2 personer i varje bil gav c:a 40 deltagare.

Inte enbart västkustare – från Målilla kom Frank Nyström med sin tax Harley och vi hade även exklusivt besök av ordförande Johan Bodin på rallyt. Det var också väldigt kul att se så många yngre deltagare – från familjen ”Hjalmar” kom Petter och Johanna samt Johanna och Damir och från familjen Ekdahl körde nu Karl och Arvid själva i familjens ”Bettan”. Hugo Brask kom med sina båda Acadianer och med 3 kompisar.

Lorentz och Annette Österling som vann senast hade gjort frågorna till rallyt och Lennart hade gjort några stopp för praktiska övningar och picknick. Vid första stoppet vid Rådasjön gällde det för föraren att på en slalombana av pappmuggar och med en vattenkanna i handen genom sidorutan dutta i vatten i varje mugg utan att köra över nå’n mugg. Snabbast tid gällde, och 30 sekunders tillägg om man kvaddade nå’n mugg. Vid nästa stopp vid Härkeshult i närheten av Jonsered skulle föraren med fullt rattutslag och mössa nerdragen för ögonen tillryggalägga ett komplett varv (360 grader) och det skulle visa sig att den intuitiva varvräknaren varierade rejält mellan olika förare. Efter någon mils körning genom vitsippsblommande vägar hade vi stopp tre vid Långa Stamsjön i Lerum. Efter picknick en ny kamp. Nu gällde det att köra över 4 vippbrädor – en bräda för varje hjul. Mycket slalom blev det och utan servo. Vi fortsatte därefter på den krokiga Härskogsvägen till Stora Härsjön och vek av in på en skogsstig ner till sjön där Lennart delade ut påsar för kottplockning för senare bruk. Vi gjorde som han sa. Resan fortsatte därefter på Rv 156 för att i närheten av Hällingsjö göra ett fikastopp och ännu en kamp, denna utan bil. Kottarna skulle nu kastas i en hink och för varje träff ökade kastavståndet. Efter sista stoppet, vid Ubbhult och på väg mot målet, fick vi en rejäl men väldigt lokal hagelskur över oss. Som tur var så upphörde den lika plötsligt som den kom och vid målet utanför Kungsbacka hemma hos Arne Carlsson sken solen igen.

Vi slog oss ner och njöt tillsammans medan Lennart gick igenom svaren. Det blev ekipaget Dagny med laget Segersson/Bodin som hade flest rätt på frågesporten och som därmed förärades första priset – vandringstrofén – att pryda våra hem med fram till nästa års rally. Kvällen fortsatte sedan med grill och mysigt umgänge i Arnes stora vedbod, pyntad med div cittradelar, verktyg, levande ljus mm. Man tackar alla arrangörer för en jättekul utflykt.

Text o bild
Ingemar Segersson