På månadsmötet i januari besökte vi Volvo Lastvagnar Veteranfordonsklubb.

18 december, 2014

Det var ett stort gäng citronister, både tjejer och killar, som var sugna på att kolla på denna exklusiva visning av veteranlastbilar, bl a hade vi fint besök ifrån Skåneland av Bjarne Lundin och Mikael Eriksson som hade kört till Göteborg av denna anledning. Vår medlem Thomas Wadman stod för arrangemanget och hade fixat fika och mackor och introducerade oss sedan i verksamheten. Han hade varit med och startat Veteranfordonsklubben en gång i tiden och berättade om olika objekt som man tagit hand om och byggt upp ifrån grunden. Man håller också i ”Tunga Rallyt” som körs i maj månad varje år i Göteborg med omnejd.
Klubben hade en fantastisk lokal (hangar) vid sidan av Volvos officiella museum, och där fanns inte enbart Veteranfordonklubbens fordon. Volvo Lastvagnar AB och Volvos museum hade också en samling fordon av olika åldrar där. Även unika personbilsprototyper i varierande skick kunde vi beskåda.
En riktigt givande kväll där vi knödde oss in mellan allt från renoveringsobjekt till topprenoverade fordon av alla de slag, även ett antal gamla militärfordon.
Ett stort tack till Thomas som fixade detta.